بررسی آلودگی باکتریایی در اسپرم و احتمال ناباروری مردان
کیفیت اسپرم توسط هیچ مردی مورد توجه قرار نمی گیرد مگر تا زمانی که شروع به برنامه ریزی برای داشتن فرزند کند. اما نباید اینطور باشد. اکثر موارد ناباروری به دلیل اسپرم ناسالم یا تعداد کم اسپرم است. شما باید در اسرع وقت مراقب سلامت اسپرمهایتان باشید زیرا این امر به همسرتان کمک می کند تا بدون هیچ گونه عارضه ای باردار شود.
شیوه زندگی و عادات مصرف مواد غذایی دلایل مهمی برای اسپرم ناسالم هستند. اگر تغییراتی در این موارد ایجاد کنید، به داشتن اسپرم سالم دست خواهید یافت. حدود سه ماه طول می کشد تا اسپرم جدید و سالم تولید شود.
علت عفونت مایع منی و احتمال ناباروری
عفونتهای باکتریایی در اسپرم:
عفونت های باکتریایی باعث عفونت اسپرم می شود و همچنین منجر به ناباروری می شوند عبارتند از:
اشریشیا کلی:
این باکتری از دستگاه ادراری منشا می گیرد که مسئول ایجاد آلودگی در مایع منی است. شریک شما همچنین می تواند آن را در طول رابطه جنسی منتقل کند. اشریشیا کلی یک میکروارگانیسم جدا شده است که مسئول ایجاد آلودگی مایع منی یا عفونت دستگاه تناسلی در بیماران مرد است. اشریشیا کلی در اغلب موارد پروستاتیت مزمن یا حاد دخیل است.
سوزاک:
عفونت سوزاک نوعی عفونت باکتریایی است که می تواند باعث ایجاد بیماری های شدید در دستگاه تناسلی شود. این عامل باعث ایجاد اورتریت می شود که می تواند بر باروری مرد تاثیر بگذارد.
کلامیدیا تراکوماتیس:
کلامیدیا تراکوماتیس نوع دیگری از عفونت باکتریایی است، اما تاثیر آن بر زنان بسیار بیشتر از مردان است. پروستاتیت، عفونت های دستگاه اسپرم و اپیدیدیمیت ناشی از اورتریت غیرگنوکوکی، عامل کلامیدیا تراکوماتیس است. این می تواند با آلوده کردن اسپرم باعث ناباروری شدید در مردان شود.
در صورت استفاده از اسپرم آلوده در IVF، کلامیدیا تراکوماتیس حتی می تواند باعث مرگ زودرس و تحرک کم اسپرم شود. اگر در یک مرد آلوده به کلامیدیا هیچ علامتی وجود نداشته باشد، تراکوماتیس می تواند این عفونت را به شریک زن او منتقل کند. ASA یا آنتی بادی های ضد اسپرم که در اثر عفونت توسط تراکوماتیس تولید می شوند نیز می توانند بر باروری تاثیر بگذارند.
سایر عفونتهای منی و علل آن
منی زرد:
اگر مایع منی شما سالم است، باید خاکستری مایل به سفید یا سفید باشد. اگر به طور تصادفی رنگ تغییر کرد، نگران نباشید. رنگ زرد منی همیشه جای نگرانی نیست. ممکن است به دلیل وجود ادرار در مایع منی شما باشد. گاهی ادرار در مجرای ادرار باقی می ماند. ادرار و اسپرم هر دو از لوله ای به نام مجرای ادرار از بدن خارج می شوند و هنگامی که ادرار باقی می ماند، با مایع منی مخلوط می شود و باعث می شود منی رنگ خود را به زرد تغییر دهد.
ادرار به دلیل عفونت هایی مانند عفونت مجرای ادرار یا بزرگ شدن پروستات که به عنوان هیپرپلازی خوش خیم پروستات شناخته می شود، در مجرای ادرار باقی می ماند که منجر به آلودگی مایع منی به عفونت می شود.
منی زرد نیز ممکن است نشان دهنده زردی باشد. زردی باعث می شود چشم و پوست شما زرد به نظر برسد. این به دلیل سطوح بالای بیلی روبین در بدن است که معمولاً یک رنگدانه صفراوی زرد نارنجی است. زردی ناشی از اختلالات خود ایمنی، پانکراتیت، مصرف الکل، کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا، نقص های متابولیک ژنتیکی یا ویروس ها است. بنابراین هر زمان که مشاهده کردید رنگ مایع منی به زرد تغییر می کند باید با پزشک باروری خود مشورت کنید تا دلیل دقیق آن را بدانید.
منی شما همچنین می تواند زرد به نظر برسد زیرا منی حاوی تعداد زیادی گلبول سفید است. این وضعیت به عنوان لکوسیتوسپرمی شناخته می شود که به نام پیواسپرمی نیز شناخته می شود. این یک وضعیت بسیار شدید است که حتی می تواند به اسپرم شما آسیب برساند و می تواند شما را به ناباروری برساند.
بیشتر بدانید: هماتواسپرمیا یا خون در مایع منی چیست؟
عفونت پروستات:
- عفونت پروستات زمانی ایجاد می شود که باکتری موجود در ادرار به داخل پروستات نشت می کند و مسئول ایجاد منی زرد مایل به سبز است. باکتری ها منی را نیز آلوده می کنند.
- برخی از علائم عفونت پروستات عبارتند از انزال دردناک، ادرار کدر، درد در کشاله ران، کمر، آلت تناسلی و شکم و همچنین ادرار دردناک، مکرر و دشوار.
STD یا بیماری های مقاربتی:
ترشحات زرد مایل به سفید گاهی از آلت تناسلی می آید که نشان دهنده بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک است. STD می تواند باعث ترشح و به دنبال آن خارش، سوزش در هنگام ادرار، نیاز مکرر به ادرار و درد شود.
لکوسیتوسپرمی همچنین می تواند به دلیل بیماری های مقاربتی ایجاد شود. اگر فکر می کنید مبتلا به STD هستید با پزشک مشورت کنید تا از ایجاد عفونت شدید اسپرم و انتقال به فرد دیگر و ناباروری جلوگیری کنید.
عفونت های ویروسی:
پزشکان گاهی اوقات با آزمایش های مختلف متوجه میشوند که ویروس HSV یا هرپس سیمپلکس در مایع منی قرار دارد که پارامترهای آن مانند تحرک کم اسپرم و تعداد کم اسپرم پایین است. آنها می توانند باعث آستنوزواسپرمی شوند یا اختلال تحرک اسپرم در سلول های اسپرم به وجود آورند. ارتباط بسیار نزدیکی بین ناباروری و HPV وجود دارد.
عفونت های قارچی:
عفونت های قارچی مانند کاندیدا آلبیکنس در مجرای ادرار یافت می شود. اگر در مایع منی قرار داشته باشد، روی مایع منی تاثیر بدی میگذارد و باعث ایجاد مشکلات لقاح آزمایشگاهی می شود. فراساختار و همچنین تحرک اسپرم نیز تحت تاثیر کاندیدا آلبیکنس قرار دارد. این عامل باعث ناباروری شدید مردان می شود.
عفونت های تک یاخته ای:
انگل شایع عفونت های تک یاخته ای تریکوموناس واژینالیس است که در دستگاه تناسلی مردانه یافت می شود. مسئول ایجاد اختلالات دستگاه تناسلی، اورتریت غیر گونوکوکی و پروستاتیت است. این انگل همچنین مانع حرکت اسپرم می شود که برای IVF بسیار حیاتی است.
HIV یا ویروس نقص ایمنی انسانی:
تولید و پارامترهای اسپرم در درجه اول تحت تاثیر HIV است و همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن به دلیل HIV کاهش می یابد.
درمان عفونت اسپرم
در درمان عفونت اسپرم مشکل اغلب از طریق آزمایش مایع منی تشخیص داده می شود. در آزمایش، گلبول های سفید خون یافت می شود. گلبول های سفید بیش از حد گونه های فعال اکسیژن (ROS) تولید می کنند. این می تواند به اسپرم آسیب برساند و شانس اسپرم برای بارور کردن تخمک را کاهش دهد. به عنوان مثال، عفونت شدید اپیدیدیم و بیضه ها ممکن است باعث کوچک شدن بیضه و انسداد مجرای اپیدیدیم شود. لزومی ندارد که عفونت ناگهانی باشد تا مشکل ایجاد کند.
آنتی بیوتیک ها اغلب برای عفونت های کامل تجویز می شوند. اما آنها برای التهابات کمتر استفاده نمی شوند. برخی از آنتی بیوتیک ها گاهی اوقات می توانند به تولید یا عملکرد اسپرم آسیب برسانند. اغلب به جای آن از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (مانند ایبوپروفن) استفاده می شود.
اگر عفونت شدید باشد و از طریق آنتی بیوتیک از بین نرفته باشد، ممکن است برای درمان به جراحی نیاز باشد. در عفونت های حاد، از بین نرفتن به موقع عفونت، ممکن است باعث ناباروری برگشت ناپذیر شود.
برای کسب اطلاعات درباره عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا هیدروسل باعث ناباروری می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-11-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-17 -
باروری آزمایشگاهی (IVF) در افراد مبتلا به واریکوسل
تاریخ انتشار : 1402-04-17تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
ناباروری چیست؟
تاریخ انتشار : 1389-09-18تاریخ بروز رسانی : 1402-07-05 -
نقش تغذیه بانوان در ناباروری
تاریخ انتشار : 1399-04-14تاریخ بروز رسانی : 1402-07-10 -
اپلیکیشن ناباروری
تاریخ انتشار : 1394-03-15تاریخ بروز رسانی : 1400-03-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .