سنگ های سیستم ادراری کدامند؟
سنگ های ادراری از جنس مواد داخل ادرار بوده و ممکن است در هر قسمت دستگاه ادراری از کلیه گرفته تا مثانه ایجاد شوند. اندازه سنگ های سیستم ادرای متغیر است و در مورد تعداد نیز ممکن است یک یا چند سنگ بطور هم زمان تشخیص داده شود.
احتمال ابتلا به سنگ های سیستم ادراری در مردان میانسال بسیار بیشتر از زنان است و احتمال عود نیز وجود دارد. تقسیم بندی سنگ های سیستم ادراری میتواند بر اساس جنس، نوع سنگ، سن بیمار و نیز محل سنگ باشد که در ادامه این مطلب به آنها اشاره خواهد شد.
برای درمان اختلالات و بیماریهای کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، میتوانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای مشاوره و دریافت نوبت با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.
تقسیم بندی سنگ های دستگاه ادراری
سنگ های سیستم ادراری بر اساس مشخصه هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد؛ تقسیم بندی میشوند. تشخیص این این مولفه ها میتواند در انتخاب بهترین روش درمان سنگ های دستگاه ادراری نقش داشته باشد و مراحل درمان را تسریع کند.
جنس سنگ
شایع ترین نوع سنگ های سیستم ادراری شامل اگزالات كلسیم، فسفات كلسیم، اسید اوریكی، عفونی و سیستئینی است.
محل قرارگیری سنگ
به طور معمول محل تشكیل و ایجاد سنگ در كلیه ها بوده و سپس این سنگ در صورتیكه راهی برای خارج شدن از كلیه داشته باشد، وارد حالب شده كه مجرای بین كلیه و مثانه بوده و معمولا در این هنگام است كه دردهای شدید ایجاد شده و بیمار به پزشك مراجعه می كند و معمولا سنگ موقعی كه در كلیه است درد زیادی تولید نمی كند. در بیمارانی كه راه خروج ادرار از مثانه مشكل داشته باشد مثل افراد مبتلا به بزرگی پروستات ، سنگ می تواند در مثانه تولید شود .
سن بیمار
معمولا سنگ های سیستم ادراری در افراد بالغ تظاهر می كند؛ هر چند در تمام سنین می تواند دیده شود.
درمان سنگ های سیستم ادراری
روش درمان سنگ های دستگاه ادراری، بستگی مستقیم به محل سنگ، اندازه، جنس سنگ، و مشخصات بیمار دارد. امروزه اكثر این بیماران بدون عمل جراحی باز درمان می شوند. درمان رایج و برتر در سنگ های كلیه زیر 2 سانتی متر سنگ شكنی برون اندامی بوده كه به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می شود.
برای درمان سنگ های حالب ( مجرای بین كلیه و مثانه) در صورتیكه این سنگ ها در طی دوره زمانی مشخص كه توسط پزشك اورولوژیست تعیین میگردد، دفع نشوند، شامل سنگ شكنی برون اندامی (ESWL) و یا درون اندامی (TUL) و به صورت نادر جراحی باز است.
پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ های دستگاه ادراری
اكثر افرادی كه یك بار دچار سنگ كلیه می شوند، مجددا دچار آن در طول عمر خود خواهند شد. درمان پیشگیرانه سنگ های سیستم ادراری وابسته به جنس سنگ می باشد، ولی یك اصل مهم مصرف مایعات به خصوص آب به میزان کافی در طول شبانه روز است.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
رنال کولیک، بیماری هزار چهره
تاریخ انتشار : 1387-11-09تاریخ بروز رسانی : 1402-07-05 -
سنگ شکن کلیه با لیزر چگونه است و چقدر طول میکشد؟
تاریخ انتشار : 1402-02-18تاریخ بروز رسانی : 1403-07-05 -
سنگ شکنی کلیه به چه فرایندی گفته می شود؟
تاریخ انتشار : 1402-02-26تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
رژیم غذایی مناسب در بیماران مستعد ابتلا به سنگ کلیه
تاریخ انتشار : 1402-09-08تاریخ بروز رسانی : 1403-07-05 -
سنگ های ادراری اسید اوریکی چه هستند؟
تاریخ انتشار : 1402-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :باباجانیان [ 1402-06-14 ]
آقای دکتر بعد از درمان نیاز به دوران نقاهت هست یا خیر ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .