منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
مشاوره غیر حضوریدکتر قهرمان نژادواریکوسل
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری / باروری آزمایشگاهی (IVF) در افراد مبتلا به واریکوسل

باروری آزمایشگاهی (IVF) در افراد مبتلا به واریکوسل

ناتوانایی در باردار شدن پس از یک سال رابطه جنسی را ناباروری می‌گویند. علت ناباروری در مردان و زنان متفاوت است. به عنوان مثال از علت ناباروری در مردان می‌توان اختلال در نعوظ و تولید اسپرم، ابتلا به بیماری‌های مزمن، مسدود بودن مسیر اسپرم، واریکوسل، استفاده بیش از حد از دخانیات و الکل، عدم نعوظ در بیضه‌ها و درمان‌های شیمی درمانی و غیره اشاره کرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

واریکوسل به بزرگ شدن رگ‌های بیضه گفته میشود. هنگامی که یکی از عروق بیضه واریسی میشود فرایند گردش خون به سایر نواحی دستگاه تولید مثل مختل می‌گردد. کیسه بیضه وظیفه محافظت از بیضه ها را برعهده دارد. از آنجایی که به علت واریسی شدن این رگ‌ها، خون نمی‌تواند به قلب برگردد درون کیسه بیضه جمع می شود و باعث بزرگ شدن غیرطبیعی رگ‌ها خواهد شد. این وضعیت می‌تواند باعث کاهش تعداد اسپرم شود. روش های متعددی برای درمان واریکوسل وجود دارند که عمل جراحی واریکوسلکتومی یکی از آنها است.

عمل واریکوسلکتومی شامل بستن ورید های بیضه که به واریکوسل مبتلا هستند می باشد. مطالعات نشان داده اند که عمل واریکوسلکتومی، سبب بهبودی قطعه قطعه شدن DNA اسپرم می گردد. البته واریکوسلکتومی نمی تواند سبب بهبودی کامل اسپرم ها شود، که در این صورت باید از روش های کمک باروری از قبیل ای وی اف جهت درمان ناباروری استفاده کرد. لقاح آزمایشگاهی یا آی وی اف نوعی فناوری برای کمک به باروری است. در این روش، تخمک‌ها از تخمدان زنان استخراج شده (تخمک‌کشی) و در محیط آزمایشگاه با اسپرم بارور می‌شوند.

تخمک‌های بارورشده با نام رویان نیز شناخته می‌شوند. در آخرین مرحله‌ی آی وی اف، رویان‌ها به رحم مادر منتقل شده یا برای بارداری‌های بعدی فریز می‌شوند. تخمک و اسپرم مورد استفاده در روش ای وی اف الزاماً از زوجی که قصد باروری دارند گرفته نمی‌شوند ممکن است یک زوج به دلایل مختلف از سلول‌های تولیدمثلی افراد اهداکننده استفاده کنند. همچنین این امکان وجود دارد که رویان‌ها در رحم جایگزین یک فرد داوطلب قرار داده شوند.

علت واریکوسل

پزشکان علت اصلی واریکوسل را تشخیص نداده اند؛ ولی احتمال قوی ناشی از اختلالاتی است که در جریان خون رگ های وريدی بیضه رخ می دهد. این رگ ها خون را از بیضه ها به بیرون می رانند. در صورتی که جریان خون در این رگ ها به درستی برقرار نشود، می تواند باعث احتباس خون و گشادی رگ ها شود. در نتیجه واریکوسل روی می دهد. واريكوسل در٩٠٪‏ موارد در سمت چپ وجود دارد كه علت آن ورود وريد بيضه به وريد كليه و سپس به وريد اجوف است كه نسبت به بيضه ي راست مسير طولاني تري را طي ميكند.

علائم واریکوسل

این بیماری می تواند بدون علامت باشد؛ اما در حالت کلی، علائمی که بیشتر مشاهده می شوند، به صورت زیر است:

ای وی اف و واریکوسل

اثرات ای وی اف در بیماران واریکوسل

واریکوسل معمولاً سبب تغییرات پارامترهای مایع منی از قبیل کیفیت اسپرم، آسیب DNA اسپرم و تغییر در محیط مایع منی می شود. واریکوسل ممکن است یک ضایعه پیش رونده در ناباروری مردان باشد، اگرچه عوامل خطر در مردان مستعد به عوارض واریکوسل درمان نشده، هنوز مشخص نشده است. واریکوسلکتومی یک روش درمانی مقرون به صرفه بوده و می تواند سبب بهبود پارامترهای مایع منی، کیفیت اسپرم، میزان بارداری، درمان ناباروری، افزایش درصد موفقیت روش های کمک باروری (مانند IVF ) و افزایش میزان تولد نوزاد زنده در بیشتر مردان مبتلا به واریکوسل شود.

همچنین ممکن است واریکوسلکتومی گاهی میزان استفاده از روش های کمک باروری، جهت درمان ناباروری مردان را کاهش دهد. پژوهش ها نشان داده اند که کاهش یا افزایش شاخص DFI یا میزان قطعه قطعه شدن DNA اسپرم می تواند به عنوان عامل موفقیت یا عدم موفقیت روش های کمک باروری از قبیل IVF در نظر گرفته شود. همچنین میزان قطعه قطعه شدن DNA اسپرم در مردان مبتلا به واریکوسل، پس از انجام عمل واریکوسلکتومی می تواند بهبود یابد.

انجام واریکوسلکتومی پیش از روش های کمک باروری می تواند سبب افزایش میزان موفقیت باروری در این افراد شده و همچنین هزینه های مربوط به بارداری را به دلیل کاهش احتمال نیاز به IVF کمتر کند. استفاده از روش های کمک باروری از قبیل ای وی اف پس از عمل واریکوسلکتومی، روش مناسبی برای درمان آزواسپرمی و الیگواسپرمی می باشد.

علل انجام آی ‌وی ‌اف

دلایلی مانند ناهنجاری و مشکلات ژنتیکی، اختلال در تخمک‌گذاری، کاهش تعداد اسپرم و کم‌ تحرکی اسپرم مردانه، خارج شدن لوله ‌های رحمی و مسدود شدن و آسیب دیدن لوله‌ های رحمی ازجمله دلایل انجام روش ناباروری آی ‌وی ‌اف است. افزون بر این دلایل دیگر شامل ناتوانی اسپرم و اندومتریوز و حضور آنتی بادی علیه اسپرم و تخمک می ‌باشد. در حقیقت آن دسته از افرادی که روش ‌‌های گوناگونی برای درمان ناباروری را انجام دادند در پایان می‌توانند از این روش استفاده کنند.

مراحل آی وی اف

آی وی اف یک روش نوین در درمان علم نازایی است، آی وی اف طی چهار مرحله انجام می شود:

  1. مرحله اول: در ابتدا داروهای برای بیمار تجویز می شود تا با مصرف آن تعداد تخمک ها به اندازه مناسب برسد.
  2. مرحله دوم: سپس تخمک ها را با سوزن مخصوصی در اتاق عمل با یک بیهوشی سرپایی و کوتاه مدت تحت عنوان عمل برداشت تخمک یا پانکچر، تخمک ها برداشته می شود.
  3. مرحله سوم: در مرحله سوم تخمک ها را در آزمایشگاه جنین شناسی در کنار اسپرم قرار داده، لقاح اسپرم و تخمک در این مرحله صورت می گیرد و جنین تشکیل می شود.
  4. مرحله چهارم: در نهایت جنین تشکیل شده دو، سه و یا پنج روز را به داخل رحم مادر انتقال داده می شود. در مورد روش های تشخیص ناباروری بیشتر بدانید.

آمادگی های قبل از انجام ای وی اف

رعایت برخی موارد قبل از انجام ای وی اف و حین آن می‌تواند شانس یک بارداری موفق را افزایش دهد:

مراقبتهای بعد از ای وی اف

مراقبت‌های بعد از عمل ای وی اف می‌توانند درصد موفقیت را افزایش دهند. در ادامه به بایدها و نبایدهای بعد از ای وی اف می‌پردازیم:

اینستاگرام دکتر صالحی

خطرات بارداری به روش آی وی اف

در اغلب موارد خطر و عوارض جدی در عمل آی وی اف وجود ندارد، و به ندرت این موارد رخ می دهد؛ اما برای آگاهی بیشتر لازم است از خطرات احتمالی بارداری به روش آی وی اف IVF نیز آگاه باشید:

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه واریکوسل چیست و چگونه درمان میشود ؛ روی لینک کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :مهرانه فدایی [ 1402-08-29 ]
سلام من 40 ساله هستم سه فرزند دختر دارم و آلان برای داشتن پسر میخوام ای وی اف انجام بدم دکترم امپول تجویز کرده آیا شانس پسر دار شدن هست یا نه البته تخمک های ضعیفی دارم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوارض عدم درمان شکستگی آلت تناسلیعوارض عدم درمان شکستگی آلت تناسلی

درون آلت مردانه هیچ استخوانی وجود ندارد و در واقع شکستگی آلت اصطلاح عامیانه ای است که به پارگی غشای تونیکا آلبوژینه اطلاق می شود ... ادامه مطلب

التهاب گلومرول های کلیه (گلومرلونفریت)التهاب گلومرول های کلیه (گلومرلونفریت)

گلومرولونفریت یکی از بیماری های کلیوی است. در این بیماری گلومرول ها دچار التهاب می شوند. ... ادامه مطلب

آیا میتوان در طول درمان ناباروری نزدیکی کرد؟آیا میتوان در طول درمان ناباروری نزدیکی کرد؟

امروزه با پیشرفت علم پزشکی و فناوری، درمان مشکلات باروری با موفقیت بیشتری نسبت به قبل انجام می‌ شود. ... ادامه مطلب

دکتر پیمان صالحی

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین