منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
کلینیک درمان اختلالات جنسیجراحی میکروسکوپیک واریکوسلجراحی میکروسکوپیک ناباروری
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کلیه و مجاری ادراری / درمان سنگ های مجاری ادراری

درمان سنگ های مجاری ادراری

سنگ مجاری ادراری، زمانی ایجاد می‌شوند که مواد معدنی در کلیه تجمع می‌یابند و موجب تشکیل توده‌های ریزی می‌شوند که به اصطلاح سنگ کلیه نام دارند، سپس این سنگ‌ها در مسیر حرکت از کلیه به سمت مثانه، در مجاری ادراری گیر می‌کنند. اگر انداره‌ی این سنگها به حد کافی بزرگ باشد، میتواند باعث توقف جریان ادرار از کلیه به مثانه شود. این انسداد مجاری ادراری میتواند باعث درد شدید شود. بیشتر مواد معدنی که در کلیه به سنگ کلیه تبدیل می‌شوند و سپس در مجاری ادراری گیر می‌کنند، از جنس مواد معدنی و نمک‌هایی با ترکیبات کلسیمی هستند.

اندازه‌ی سنگهای کلیوی اغلب کوچک است، گاهی کوچکتر از حدی که بتوان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. این سنگ‌های ریز به تدریج از کلیه به سمت مثانه حرکت می‌کنند که معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کنند. اما گاهی سنگ‌های کلیوی اندازه‌ی بزرگی دارند که این سنگ‌ها معمولا در مجاری ادراری گیر می‌کنند و مشکلات بعدی از جمله درد شدید را ایجاد می‌کنند.

برای درمان اختلالات و بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، می‌توانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای دریافت نوبت با شماره‌ تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.

علائم و عوارض سنگ‌های مجاری ادراری چیست؟

معمولا سنگ‌های ریز هنگام عبور از مجاری ادراری ایجاد مشکل نمی‌کنند و بیشتر علائم و عوارض مشاهده‌ شده مربوط به سنگ‌های بزرگ است. از جمله‌ی علائم و عوارض سنگ‌های مجاری ادراری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- درد شدید و همچنین دردهای متناوب. فرد دردهایی را تجربه می‌کند که بصورت مقطعی بروز می‌کنند سپس قطع می‌شوند. این دردها در هنگام بروز در قسمت‌های مختلف بدن مانند پشت بدن و زیر پایین‌ترین دنده‌های قفسه‌ی سینه ایجاد شده و گسترش می‌یابند. این دردها می‌توانتد تا کشاله‌ی ران نیز گسترش یابند. علاوه بر متغیربودن زمان و مکان بروز دردها، شدت آنها نیز در هر بار بروز می‌تواند تفاوت کند.
- احساس تهوع و استفراغ
- انسداد مسیرهای ادراری و ایجاد مشکل در ادرارکردن
- به دلیل اینکه بدن می‌خواهد سنگ را خارج کند، ممکن است ادرار رنگ صورتی یا قرمز به خود بگیرد که به دلیل وجود خون در آن است.
- ایجاد تکرر ادرار که همراه با درد و سوزش نیز است.
- ممکن است به دلیل سنگ مجاری ادراری، عفونتی در مجاری ادراری ایجاد شود. این عفونت می‌تواند به تب و لرز منجر شود.
- ادرار دارای ظاهری کدر باشد
- باعث ایجاد ادراری با بوی نامطبوع و شدید می‌شود.

آدرس اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

درمان سنگ‌های مجاری ادراری

راه‌های درمانی مطلوب معمولا راه‌هایی هستند که کمتر تهاجمی باشند و به جراحی ختم نشوند. تشخیص راه درمانی مناسب توسط پزشک متخصص (اورولوژیست) و بر اساس اندازه‌ی سنگ، محل قرارگیری و شرایط فرد صورت می‌گیرد. اگر سنگ‌های مجاری ادراری کوچک باشند، رژیم تغذیه‌ای مناسب فرد همراه با نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در روز همراه با مصرف یک ‌سری داروها می‌تواند منجر به دفع طبیعی سنگ‌های مجاری ادراری شود. اگر سنگ مجاری ادراری اندازه‌ی بزرگی داشته باشد ممکن است از راه‌های زیر برای درمان آن استفاده شود:

- لیتوتریپسی با شوک امواج: این روش، کم‌تهاجم‌ترین روش درمانی برای سنگ‌های بزرگ مجاری ادراری است که در طی آن امواج کانونی‌شده‌ای به سنگ‌های بزرگ مجاری ادراری تابانده می‌شوند. نیروی وارده توسط این امواج به سنگ‌ها موجب خردشدن و ریزتر شدن آنها شده و در نهایت منجر می‌شود به دلیل اندازه‌ی کوچک خود، به تدریج از مجاری ادراری دفع شوند. جنس امواج استفاده‌شده متفاوت است و می‌تواند اشعه ایکس یا امواج فراصوتی باشد.

- نفرولیتوتومی از طریق پوست: این روش زمانی استفاده می‌شود که از روش لیتوتریپسی با شوک امواج نتوان استفاده کرد. در این روش، ابتدا یک شکاف کوچک به کلیه باز می‌شود سپس توسط وسیله‌ای به نام نفروسکوپ سنگ مجاری ادراری جابجا و حذف می‌شود. معمولا در این روش، نیاز است تا فرد چند شبانه‌روز در بیمارستان بستری شود.

درمان سنگهای مجاری ادراری

- حذف سنگ مجاری ادراری به روش یورتروسکوپیک: این روش تنها برای شکستن سنگهایی که در میانه یا قسمت پایین‌تر مجاری ادراری گیر کرده‌اند استفاده می‌شود. در این روش، بدون جراحی یا برش، وسیله‌ای به نام یورتروسکوپ از مثانه به محل گیرکردن سنگ در مجاری ادراری بالادست مثانه وارد می‌شود سپس به خارج‌کردن سنگ یا خردکردن آن توسط امواج اقدام می‌شود.

در نهایت باید توجه داشت که بروز سنگ مجاری ادراری و همچنین ایجاد عوارض آن در افراد مختلف متفاوت است. وجود برخی بیماری‌ها، سبک زندگی فرد و سابقه‌ی خانوادگی از جمله فاکتورهای خطر در بروز سنگ مجاری ادراری هستند که برای آگاهی از راه‌های مناسب پیشگیری، تشخیص و درمان عوارض سنگ مجاری ادراری بهترین و ایمن‌ترین راه، استفاده از نظرات پزشک متخصص (اورولوژیست) خواهدبود.

به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می‌شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علل ناباروری در مردانعلل ناباروری در مردان

اگر زوجی پس از یک سال رابطه جنسی بدون جلوگیری، بارور نشوند، در اصطلاح به آنها نابارور گفته می‌شود و نیاز به پیگیری دارند. دلایل بی‌شماری می‌تواند موجب ناباروری در زوجین شود که از آن جمله می‌توان به عوامل ژنتیکی، بیماری‌ها، شرایط محیطی و سبک زندگی اشاره کرد ... ادامه مطلب

تنگی مجرای ادرارتنگی مجرای ادرار

تنگی مجرای ادرار یکی از بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار است؛ این بیماری ممکن است افراد را با هر سن و جنسیتی درگیر کند ... ادامه مطلب

راههای درمان اختلال نعوظ در مردانراههای درمان اختلال نعوظ در مردان

اختلال نعوظ و ناتوانی در برقراری روابط جنسی، یکی از شایعترین مشکلات بین زوجین است که در صورت عدم ریشه یابی و درمان، می‌تواند پایه‌های زندگی را سست نماید ... ادامه مطلب

درباره ما

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین