علت و درمان بی اختیاری ادراری در زنان
بی اختیاری ادراری در زنان مسن، عارضه شایعی است که اغلب به دلیل تاخیر در مراجعه به پزشک پیشرفت میکند و ادرار دیگر قابل کنترل نمی باشد؛ و در این شرایط فرد تازه به پزشک مراجعه مینماید. این عارضه میتواند حضور زنان مبتلا را در اجتماع به شدت دچار اشکال سازد. بی اختیاری ادراری در موارد خفیف به صورت دفع قطرات ادرار در هنگام سرفه و یا خنده شدید است. در مواردی که شدت بیماری کمی بیشتر است با سرفه و یا خنده های خفیف تر نیز ادرار نشت کرده و از کنترل خارج میشود.
در شرایطی که بی اختیاری ادراری کاملا شدید است؛ دیگر دفع غیر قابل کنترل ادرار، از قطرات میگذرد و حتی به خیس شدن لباس میانجامد. متاسفانه به دلیل شرمی که در زنان از این بابت وجود دارد؛ اغلب مراجعات در موارد شدید بی اختیاری ادراری صورت میگیرد که در این مراحل نیز درمان سخت تر خواهد بود.
برای درمان مشکلات و بیماریهای کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، میتوانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علل بی اختیاری ادرار در زنان
یکی از اصلی ترین علل بی اختیاری ادرار در زنان ضعف عضلات کف لگن میباشد که ضعیف شدن این عضلات موجب افتادگی مثانه و درپی آن بی اختیاری ادرار میگردد. افتادگی مثانه به صورت شایع در زنان میانسال و مسن ایجاد میشود که اغلب همراه با افتادگی و اشکال در چسبندگی گردن مثانه به لگن می باشد. دلایل متعددی موجب ضعف عضلات کف لگن میشود که برخی از آنها منحصراً به زنان مربوط بوده و برخی دیگر بین زنان و مردان مشترک است. مواردی که در ادامه به آنها اشاره میشود از اصلی ترین دلایل بی اختیاری ادراری در زنان میباشند. این موارد عبارتند از:
- زایمان های طبیعی و مکرر
- یبوست مزمن
- عددم تحرک کافی و ورزش نکردن
- افزایش سن
- اختلالات هورمونی پس از یائسگی
- اضافه وزن بیش از حد
- بلند کردن و حمل اجسام سنگین
- سرفه مزمن

درمان بی اختیاری ادراری در زنان
درمان بی اختیاری ادراری شدید در زنان با جراحی صورت میگیرد. ولی متاسفانه چون اکثر بیماران در هنگام جراحی فقط تحت درمان افتادگی مثانه قرار میگیرند؛ و افتادگی گردن مثانه بدون اقدامات درمانی رها میشود؛ همچنان بی اختیاری ادراری نیز پس از جراحی ممکن است بهبود نیافته و وجود داشته باشد. همین امر سبب جا افتادن یک تفکر غلط در جامعه شده است؛ مبنی بر اینکه درمان افتادگی مثانه با جراحی، تاثیری در بهبود بی اختیاری ادراری نداشته و اکثر بانوان از این روش درمانی اجتناب می نمایند.
در زنان مبتلا به بی اختیاری ادراری قبل از اقدام به عمل جراحی، مثانه باید با دستگاه یورودینامیک بررسی شود؛ دستگاه یورودینامیک قادر است به پزشک نشان دهد که آیا مشکل از افتادگی مثانه و گردن مثانه بوده و یا سایر عوامل مانند ضعف عضلات مثانه یا اشکال در اسفنکتر خروجی موجب بی اختیاری ادراری شده اند.
واریکوسل یکی از مشکلات شایع در آقایان است که در صورت عدم درمان ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی برای فرد در پی داشته باشد. همشهریان گرامی! با مراجعه به متخصص ناباروری مردان از مزایایدرمان واریکوسل در اصفهان بهرهمند شوید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوارض عفونت مجرای ادرار را جدی بگیرید
تاریخ انتشار : 1401-11-25تاریخ بروز رسانی : 1401-12-07 -
عفونت ادراری در زنان
تاریخ انتشار : 1399-02-25تاریخ بروز رسانی : 1400-03-30 -
عفونت ادراری در کودکان
تاریخ انتشار : 1399-02-21تاریخ بروز رسانی : 1400-03-30 -
سیستوسکوپی مثانه چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-10-11تاریخ بروز رسانی : 1401-02-07 -
علل و درمان سوزش ادرار در آقایان
تاریخ انتشار : 1400-09-30تاریخ بروز رسانی : 1400-10-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .