منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
مشاوره غیر حضوریجراحی میکروسکوپیک واریکوسلواریکوسل
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کلیه و مجاری ادراری / عوارض عفونت مجرای ادرار را جدی بگیرید

عوارض عفونت مجرای ادرار را جدی بگیرید

عفونت دستگاه ادراری یا UTI زمانی است که باکتری وارد دستگاه ادراری شامل کلیه ها، مثانه یا مجرای ادرار می شود. UTI ها سالانه باعث بیش از 8.1 میلیون مراجعه به مراکز درمانی می شوند. حدود 60 درصد از زنان و 12 درصد از مردان حداقل یک عفونت ادراری در طول زندگی خود دارند.

آنچه در این مطلب میخوانید

دستگاه ادراری چگونه کار می کند؟

نقش دستگاه ادراری ساخت و ذخیره ادرار است. ادرار یکی از مواد زائد بدن شماست. ادرار در کلیه ها ساخته می شود و از حالب ها به سمت مثانه حرکت می کند. مثانه ادرار را تا زمانی که با ادرار کردن از طریق مجرای ادرار تخلیه شود، ذخیره می کند. دهانه مجرای ادرار در مردان در انتهای آلت تناسلی و در زنان بالای دهانه واژن قرار دارد.
کلیه ها یک جفت اندام به اندازه مشت در پشت هستند که فضولات مایع را از خون فیلتر کرده و به شکل ادرار از بدن خارج می کنند. کلیه ها سطوح بسیاری از مواد شیمیایی در بدن (سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و غیره) را متعادل می کنند و اسیدیته خون را بررسی می کنند. هورمون های خاصی نیز در کلیه ها ساخته می شوند. این هورمون ها به کنترل فشار خون، افزایش تولید گلبول های قرمز و کمک به ساخت استخوان های قوی کمک می کنند.
ادرار معمولی هیچ باکتری در خود ندارد و جریان یک طرفه به جلوگیری از عفونت کمک می کند. با این حال، باکتری ها ممکن است از طریق مجرای ادرار وارد ادرار شده و به مثانه بروند
عفونت ادراری ممکن است هر بخشی از دستگاه ادراری را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد موارد زیر شود:

علائم عفونت ادراری چیست؟

اینها رایج ترین علائم UTI هستند:

علل عفونت ادراری چیست؟

  1. عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) معمولاً در اثر ورود باکتری‌های مدفوع به دستگاه ادراری ایجاد می‌شوند.
  2. باکتری ها از طریق لوله ای که ادرار را از بدن خارج می کند (مجرای ادرار) وارد می شود.
  3. زنان مجرای ادرار کوتاه تری نسبت به مردان دارند. این بدان معنی است که باکتری ها بیشتر به مثانه یا کلیه ها می رسند و باعث عفونت می شوند.
عوارض عفونت مجرای ادرار

مواردی که خطر ورود باکتری به مثانه را افزایش می‌دهند عبارتند از:

عوارض عفونت مجرای ادراری چیست؟

عوارض مربوط به عفونت مثانه عموماً نادر در نظر گرفته می شود، مشروط بر اینکه بیمار دوره کامل توصیه شده دارو را در طول دوره دوز تجویز شده مصرف کند. با این حال، نگرانی اصلی در مورد عفونت های دستگاه ادراری تحتانی، احتمال رسیدن ارگانیسم های باکتریایی به کلیه ها و در نتیجه عفونت دستگاه ادراری فوقانی است.
اگر عفونت کلیه رخ دهد، ممکن است ادامه یابد یا عود کند، بنابراین درمان مناسب مهم است زیرا برخی از آسیب های وارد شده به کلیه ها ممکن است غیرقابل برگشت باشد. عوارض عفونت کلیه می تواند منجر به موارد زیر شود:

عوارض UTI مربوط به بارداری می تواند شامل موارد زیر باشد:

مردان مستعد ابتلا به عوارض زیر هستند:

عفونت مجرای ادراری چگونه درمان می شود؟

دو نوع UTI وجود دارد: ساده و پیچیده. UTI های ساده عفونت هایی هستند که در افراد سالم با مجاری ادراری طبیعی اتفاق می افتد.
عفونت ادراری پیچیده در مجاری ادراری غیر طبیعی یا زمانی اتفاق می‌افتد که اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند باکتری‌های عامل عفونت را درمان کنند. اغلب زنان عفونت ادراری ساده دارند، در حالی که عفونت ادراری در مردان و کودکان باید پیچیده در نظر گرفته شود.

عفونت ادراری ساده:

یک UTI ساده را می توان با یک دوره کوتاه داروهای آنتی بیوتیک درمان کرد. یک دوره کوتاه و 3 روزه از یک آنتی بیوتیک مناسب اغلب عفونت های ادراری بدون عارضه را درمان می کند. با این حال، برخی از عفونت ها ممکن است نیاز به درمان طولانی تری داشته باشند. درد و میل به ادرار کردن اغلب پس از چند دوز از بین می رود، اما همچنان باید دوره کامل آنتی بیوتیک را مصرف کنید تا مطمئن شوید که تمام عفونت های ادراری درمان می شوند، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید. مگر اینکه UTI ها به طور کامل درمان نشوند، که می توانند برگردند. شما همچنین باید مایعات زیادی بنوشید، به خصوص در زمان عفونت ادراری.
در زنان یائسه مبتلا به عفونت ادراری ممکن است جایگزینی هورمون موضعی (واژینال) با استروژن کمک کننده باشد. از آنجایی که برخی از بیماران ممکن است مشکلات پزشکی دیگری داشته باشند که آنها را از استفاده از استروژن باز می دارد، قبل از شروع هر درمانی باید با پزشک خود صحبت کنید.

عفونت ادراری پیچیده:

اگر UTI یک عفونت ادراری پیچیده باشد، دوره طولانی تری از آنتی بیوتیک داده می شود. گاهی اوقات درمان آنتی بیوتیکی ممکن است به صورت داخل وریدی (IV) در بیمارستان شروع شود. پس از یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک IV، آنتی بیوتیک های خوراکی تا 2 هفته داده می شود. عفونت های کلیه اغلب به عنوان یک عفونت ادراری پیچیده درمان می شوند.

اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

موارد لازم بعد از درمان عفونت ادراری:

ترشحات آلت تناسلی به هر ماده ای گفته می شود که از آلت تناسلی خارج شده و نه ادرار است و نه منی. ترشحات آلت تناسلی آقایان باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد. شما می توانید در صورت بروز این مشکل، به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورورلوژی مراجعه نمایید. لطفا جهت دریافت نوبت از کلینیک دکتر صالحی با شماره‌ تلفن 35548081-031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
شایعترین علت ناباروری در مردانشایعترین علت ناباروری در مردان

اگر زوجی طی یک سال با وجود داشتن رابطه جنسی، بدون روشهای جلوگیری، بارور نشوند در تعریف ناباروری قرار می‌گیرند. در حال حاضر با استفاده از روشهای جدید درمان ناباروری، تمامی زوجهای نابارور می توانند امکان فرزند دار شدن را در داخل كشور داشته باشند ... ادامه مطلب

بیماری ژنیتال وارت چیست و از کجا بفهمیم به آن مبتلا هستیم؟بیماری ژنیتال وارت چیست و از کجا بفهمیم به آن مبتلا هستیم؟

وارت تناسلی یا زگیل تناسلی یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی است ... ادامه مطلب

درمان تنگی مجرای ادراردرمان تنگی مجرای ادرار

هنگامی که زخم ناشی از تورم، آسیب یا عفونت، مجرای ادرار را مسدود کند یا جریان ادرار را در آن کاهش دهد، فرد به اصطلاح دچار تنگی مجرای ادرار می‌شود و ممکن است با عوارض بیشماری روبرو شود. روشهای درمانی متعددی برای مبتلایان به این عارضه وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت ... ادامه مطلب

دکتر پیمان صالحی

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین