بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی مردان چیست؟
بیماری پیرونی، نوعی بیماری اکتسابی آلت تناسلی مردانه است که موجب انحراف،کوتاه شدن آلت تناسلی و احساس درد بخصوص هنگام نعوظ خواهد شد. این بیماری به علت تشکیل بافت فیبروز (لیفی) در داخل جسم غاری (تونیکا آلبوژینه آ) ایجاد میشود. در این بیماری که حدود پنج درصد ازمردان به آن مبتلا هستند؛ بافت همبندی در داخل بافت نرم پنیس ایجاد میشود و موجب اختلال در نعوظ، منحنی شکل شدن آلت، درد و کوتاهی اندازه آلت تناسلی میشود.
شکل و اندازه آلت تناسلی مردانه متفاوت است. کجی آلت در هنگام نعوظ مشکل شایعی در مردان بوده و لزوماً مشکل نگران کنندهای نیست. با این حال، در برخی از مردان، بیماری پیرونی باعث کج شدن یا درد قابل توجه آلت تناسلی در هنگام نعوظ میگردد؛ که این مشکل میتواند مانع رابطه جنسی و سبب اختلال نعوظ در مردان شود.
درصد کمی از مردان دچار کجی آلت تناسلی، بدون اقدامات درمانی، بهبود مییابند؛ و در اغلب موارد به مرور زمان، این وضعیت پایدار شده و یا تشدید میگردد. درمان کجی آلت تناسلی در مردان، زمانی الزامی خواهد بود؛ که این وضعیت مانع از مقاربت جنسی موفق گردد؛ و موجب اختلال در عملکرد جنسی شود. درمان کجی آلت تناسلی در اصفهان توسط دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی صورت میپذیرد. پل ارتباطی ما برای ارائه مشاوره به بیماران شمارهتلفن 35548081 - 031 میباشد.
علائم و نشانههای پیرونی
علائم بیماری پیرونی ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شود؛ یا به تدریج توسعه یافته، و مشهود گردد. نشانههای شایع این بیماری عبارتند از:
- تشکیل بافت اسکار: بافت اسکار (پلاک) ناشی از بیماری پیرونی میتواند در زیر پوست آلت به شکل یک توده تخت و یا یک بافت سفت احساس شود.
- خمیدگی قابل توجه در آلت تناسلی: آلت تناسلی ممکن است به سمت بالا، رو به پایین یا به یک طرف کج شود. در برخی موارد، آلت در هنگام نعوظ ممکن است ظاهر بهم کشیده، ناهموار و یا شکلی مانند ساعت شنی داشته و در اطراف بدنه آلت، نوارهای سفت و تنگ وجود داشته باشد.
- اختلال در نعوظ: بیماری پیرونی ممکن است باعث عدم نعوظ یا نعوظ ناقص (اختلال نعوظ) گردد.
- کوتاه شدن آلت تناسلی: آلت تناسلی ممکن است به دلیل این بیماری، کوتاهتر از حد طبیعی شود.
- احساس درد: مردان ممکن است درد در آلت تناسلی را در هنگام نعوظ (یا بدون نعوظ) تجربه کنند.
در اغلب مردان، درد در هنگام نعوظ در طی یک تا دو سال بهبود مییابد، اما بافت اسکار و کجی آلت اغلب باقی میماند. برای درصد کمی از مردان، کجی و درد آلت مربوط به بیماری پیرونی بدون درمان بهبود مییابد.

علل بیماری پیرونی
علت بیماری پیرونی کاملاً مشخص نیست، اما به نظر میرسد تعدادی از عوامل در بروز این عارضه نقش داشته باشند. علت اصلی این بیماری مشخص نیست ولی متخصصان وارد شدن ضربه به آلت تناسلی به ویژه در حالت نعوظ را یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به این بیماری میدانند. به عنوان مثال، ممکن است آلت تناسلی مرد در هنگام رابطه جنسی، فعالیتهای ورزشی و یا در نتیجه یک حادثه دچار آسیبدیدگی شود.
با این حال، اکثر مردان وارد شدن ضربه و ترومای خاص به آلت تناسلی خود را به یاد ندارند. در طول فرایند بهبود، بافت اسکار شکل نامنظمی دارد که پس از آن ممکن است به یک گره قابل لمس تبدیل شده و به تدریج به خمیدگی آلت منجر گردد. در این بیماری زمانی که آلت تناسلی به حالت نعوظ میرسد، منطقه دارای بافت اسکار قادر به کشش نیست و در نتیجه آلت تناسلی شکل طبیعی هنگام نعوظ را نگرفته و احتمالاً با درد همراه است. ختنه نامناسب نیز میتواند باعث کجی آلت شود.
عوامل خطرساز بیماری پیرونی
آسیب جزئی به آلت تناسلی مردان همیشه به بیماری پیرونی منجر نمیشود. با این حال، پس از آسیب، عوامل مختلفی میتواند به عدم بهبود کامل زخم و تشکیل جای زخم در آلت تناسلی که نقش مهمی در بیماری پیرونی دارد؛ کمک کند. این عوامل عبارتند از:
ژنتیک
اگر پدر یا برادر شما به بیماری پیرونی مبتلا باشد، احتمال این بیماری برای شما افزایش مییابد.
اختلالات بافت همبند
به نظر میرسد مردانی که دارای اختلال بافت همبند هستند؛ با افزایش خطر ابتلا به این بیماری مواجه اند.
افزایش سن
با افزایش سن، شیوع بیماری پیرونی افزایش مییابد. تغییرات وابسته به سن که در بافتها رخ میدهد، ممکن است باعث شود که این بافتها به راحتی زخمی شده و به طور کامل التیام نیابند.
تشخیص بیماری پیرونی
معاینه فیزیکی اغلب برای شناسایی زخم در آلت تناسلی مردان و تشخیص بیماری پیرونی کافی است. به ندرت، عوارض دیگر باعث بروز علائم مشابه با پیرونی شده و پزشک نیاز به رد احتمال آنها دارد. متخصص اورولوژی با لمس آلت تناسلی در حالت عادی و بدون نعوظ، قادر خواهد بود؛ محل و مقدار بافت اسکار را تشخیص دهد. همچنین ممکن است اورولوژیست طول آلت تناسلی را اندازه گیری کند؛ تا در صورت پیشرفت بیماری و کوتاه تر شدن آلت، متوجه تغییرات گردد. در مواردی هم ممکن است پزشک درخواست سونوگرافی یا آزمایشهای دیگری را به منظور بررسی آلت تناسلی در هنگام نعوظ تجویز نماید.
قبل از گرفتن تصاویر آلت تناسلی، برای ایجاد نعوظ به احتمال زیاد یک تزریق به طور مستقیم به آلت تناسلی انجام خواهد شد. سونوگرافی رایجترین روش مورد استفاده برای تشخیص اختلالات آلت تناسلی است. در سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویر بافتهای نرم استفاده میشود. این آزمایشات میتواند بافت اسکار، جریان خون به آلت تناسلی و هر گونه اختلال دیگر را نشان دهد.
درمان بیماری پیرونی
روشهای درمانی گوناگونی برای این بیماری وجود دارد با این وجود نکته قابل ذکر، الزام اجرای این روشها توسط متخصص اورولوژی حاذق و مجرب میباشد تا بتوان شاهد بهترین نتایج بود. در صورت عدم مهارت پزشک، ممکن است درمان پیرونی چندان موفق آمیز نباشد و فرد را به عوارضی مانند ناتوانی جنسی مبتلا سازد.
واریکوسل یکی از مشکلات شایع در آقایان است که در صورت عدم درمان ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی برای فرد در پی داشته باشد. همشهریان گرامی! با مراجعه به متخصص ناباروری مردان از مزایای درمان واریکوسل در اصفهان بهرهمند شوید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل درد آلت تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1401-11-19تاریخ بروز رسانی : 1401-11-29 -
نکات لازم برای حفظ سلامت آلت تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1400-09-26تاریخ بروز رسانی : 1400-09-28 -
علت ایجاد دانه های سفید روی اندام تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1401-07-15تاریخ بروز رسانی : 1401-07-17 -
کاشت ایمپلنت آلت تناسلی چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-09-04تاریخ بروز رسانی : 1401-09-08 -
هیپوسپادیاس چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1399-11-03تاریخ بروز رسانی : 1399-11-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .