بیماریهای بیضه شامل چه مواردی می شود؟
بیضه ها به عنوان یکی از اصلی ترین بخشهای تولید مثل و اندام تناسلی مردان بسیار مستعد تشکیل توده هستند. با این وجود همیشه همه این تودهها مشکل آفرین نبوده و حتی در مواردی نیاز به درمان هم ندارند. البته توصیه میشود برای بررسی هرچه دقیق تر تودهها در بیضه حتما به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه نمایید تا امکان ابتلا به هر مورد مشکوکی ارزیابی شود. تودههای بیضه ممکن است در مردان، پسران نوجوان، کودکان یا حتی نوزادان رخ دهد؛ و حتی ممکن است در یک یا هر دو بیضه دیده شود.
توده های بیضه می تواند علامتی از مشکلات بیضه باشد؛ در مواردی هم ناشی از آسیب به بیضه خواهد بود. لازم به ذکر است وجود هر تودهای در بیضه دال بر ابتلا به سرطان نمیباشد و این ناهنجاریها اغلب خوش خیم یا غیر سرطانی هستند. با این حال، پزشک شما باید هرگونه تغییر در بیضه ها، به ویژه توده ها یا تورم را بررسی کند.
اگر هنگام معاینه بیضه خود، به بافت غیر عادی و جدیدی برخورد نمودید؛ مراجعه به متخصص اورولوژی را در اولویت قرار دهید. دکتر پیمان صالحی، متخصص اورولوژی در اصفهان، میتوانند در تشخیص و درمان بیماریهای دستگاه تناسلی به شما کمک نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
انواع و علل توده های بیضه
همانطور که گفته شد؛ دلایل متعددی برای مشاهده توده در بیضه وجود دارد؛ از جمله آسیبها، نقایص و مشکلات مادرزادی، عفونت و ... که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت.
واریکوسل
واریکوسل شایع ترین مورد از مشکلات بیضه است؛ که در حدود 15 تا 20 درصد مردان را مبتلا میکند. بزرگ شدن رگهای بیضه باعث ایجاد واریکوسل می شود. بعد از بلوغ، زمانی که جریان خون در بیضهها افزایش مییابد؛ ابتلا به واریکوسل نیز بیشتر میشود. واریکوسل بندرت علائمی ایجاد میکند. در معدود موارد اگر واریکوسل علامت دار باشد؛ یا به شکل احساس سنگینی در بیضه حود را نشان میدهد؛ و یا کیسه بیضه در لمس همانند کیسهای حاوی کرم خواهد بود.
هیدروسل
تجمع مایعات در بیضه ها باعث ایجاد هیدروسل می شود. این نوع توده بیضه، حداقل در 5 درصد از نوزادان تازه متولد شده رخ می دهد. نوزادان نارس بیشتر در معرض خطر هیدروسل قرار دارند. هیدروسل در نوزادان بدون درد است، اما می تواند باعث احساس فشار شکمی در پسران و آقایان مسن شود. همچنین باعث تورم قابل مشاهده بیضهها خواهد شد.

کیست اپیدیدیم
کیست اپیدیدیم زمانی اتفاق می افتد که لوله پیچ خورده پشت بیضه به نام اپیدیدیم پر از مایع شود و نتواند تخلیه شود. کیست اپیدیدیم نیز به طور کلی بدون درد است؛ و در برخی موارد، ممکن است یک بیضه سنگین تر از حد طبیعی باشد.
اسپرماتوسل یا کیست بیضه
اگر کیستی در بیضه ایجاد شود که حاوی اسپرم باشد، به آن اسپرماتوسل گفته می شود. این شکل توده بیضه بسیار رایج است و در اغلب اوقات به خودی خود برطرف می شود.
اپیدیدیمیت
اپیدیدیمیت التهاب اپیدیدیم است. که معمولاً یک عفونت باکتریایی باعث ایجاد آن می شود. برخی از عفونتهای مقاربتی (STI) مانند سوزاک یا کلامیدیا میتوانند موجب اپیدیدیمیت شوند.
ارکیت
ارکیت یا التهاب بیضه نیز به واسطه باکتریها یا ویروس اوریون می تواند رخ دهد.
پیچ خوردگی بیضه
پیچ خوردگی بیضه اگرچه ممکن است خود به خود اتفاق بیفتد؛ ولی در اغلب موارد در اثر آسیب به بیضهها ایجاد می شود. این عارضه می تواند بسیار دردناک باشد و با علائمی نظیر تب، تکرر ادرار، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و تورم کیسه بیضه همراه گردد. پیچ خوردگی بیضه اغلب در پسران بین سنین 13 تا 17 سال رخ می دهد ، اما می تواند مردان در هر سنی را درگیر کند. پیچ خوردگی بیضه یک اورژانس پزشکی است که نیاز به اقدامات درمانی فوری برای پیشگیری از صدمات غیر قابل جبران به بیضه دارد.
سرطان بیضه
مثل تمام سرطانها، در اينجا هم رشد غيرطبيعي سلولهاي بيضه را داريم كه باعث ايجاد بدخيمي در بيضه ميشود. تومورهاي بيضه نسبتا غيرشايع هستند و فقط 1 تا 2درصد تومورهاي بدخيم مردان را تشكيل ميدهند. با اينكه اين تومورها شيوع زيادي ندارند، ولي به علت گرفتار كردن مردان جوان اهميت پيدا ميكنند. بهطوريكه تومور بيضه در مردان در سنين 25 تا 34 سالگي، شايعترين تومور است. سرطان بيضه در سمت راست كمي شايعتر از سمت چپ است و در1تا2درصد موارد دوطرفه است.
برخی از تودهها در رشد سرطان بیضه را نشان می دهد. فقط پزشک می تواند سرطانی بودن یک توده را تشخیص دهد.
اگر ساکن اصفهان هستید و به بیماری مقاربتی زگیل تناسلی مبتلا شدهاید، برای بهرهمندی از خدمات تشخیصی و درمانی، به متخصص کلیه و مجاری ادراری در اصفهان مراجعه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بیضه نزول نکرده چیست و با چه عوارضی همراه است؟
تاریخ انتشار : 1400-07-17تاریخ بروز رسانی : 1400-07-21 -
علائم بیماری های بیضه
تاریخ انتشار : 1399-12-11تاریخ بروز رسانی : 1400-05-12 -
عدم نزول بیضه یا کریپتورکیدیسم
تاریخ انتشار : 1399-12-21تاریخ بروز رسانی : 1400-05-12 -
هماتوسل چیست و چگونه تشخیص داده درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-06-05تاریخ بروز رسانی : 1400-06-06 -
علت خونریزی بیضه چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-28تاریخ بروز رسانی : 1400-12-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .