بیضه نزول نکرده یا کریپتورکیدیسم
بیضه نزول نکرده یا کریپتورکیدیسم (Undescended Testis)
در دوران جنینی، بیضهها درون شکم قرار دارند و بعد از هفته 28 جنینی به داخل کیسه بیضهها نزول مییابند. در حدود 3% نوزادان رسیده و 30% نوزادان نارس بیضه (ها) در زمان تولد داخل کیسه بیضه قرار ندارند و در اصطلاح عارضه بیضه نزول نکرده وجود دارد. 30% موارد به صورت دوطرفه است.
معمولا پس از تولد تا یکسالگی بیشتر این بیضه ها نزول پیدا می کنند و فراوانی آن هنگام یک سالگی 1% میباشد. محل این بیضهها ممکن است داخل کانال اینگوینال (بالای ریشه آلت) یا داخل شکم باشد که با معاینه و کمک سونوگرافی امکان تشخیص آن وجود دارد.
در صورتی که تا سن یکسالگی بیضهها پایین نیایند، باید با روش جراحی نسبت به پایین آوردن آن اقدام نمود (به این عمل جراحی، ارکیوپکسی گفته میشود).
در موارد بیضههای شکمی یا بیضههای نزول نکرده دوطرفه، می توان از روش لاپاروسکوپی کمک گرفت.

بر اساس برخی مطالعات، ریسک سرطان بیضه در چنین مواردی افزایش می یابد. با انجام این عمل می توان تا حدودی به وضعیت باروری فرد در آینده کمک نمود و همچنین با در دسترس قرار دادن بیضهها، معاینه آنها را تسهیل کرد. میزان ناباروری در بیضه نزول نکرده یکطرفه 6% و در موارد دوطرفه 38% می باشد.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی میشود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .